H1N1 DAN TANAH

Wabak influenza (H1N1) iaitu lebih dikenali dengan nama selsema babi kini dirasakan bakal mengancam kesihatan manusia sedunia. Semua pintu sempadan negara diletakkan dalam keadaan berjaga-jaga dari kedatangan pelancung maupun mereka yang baru pulang dari negara-negara berkenaan.


Namun apa jua situasi yang berlaku, masyarakat kita masih lagi tidak mahu akur dengan larangan yang telah ditentukan Allah di dalam Al- Quran. Pengharaman babi yang terdapat di dalam Al-quran dahulu dipersendakan kini menjadi isu keselamatan negara dan dunia. Virus deman selsema babi akan terus membunuh sesiapa sahaja sekalipun melalui percakapan dengan pembawanya.


Sebagai seorang herbalis Muslim mari kita kembali kepada pengubatan Islam dimana hukum “samak” digunakan. Najis babi dibersihkan dengan tujuh kali basuhan dan sekali dengan air tanah. Pastikan tubuh sentiasa bersih dengan persekitaran sehinggakan tidak memberi ruang virus berkembang. Antibodi yang terbaik adalah dari tanah. Herba organik tumbuh daripada tanah. Sabun tanah liat juga dari tanah dan kini HPA mengeluarkan serbuk tanah liat putih bagi pelbagai kegunaan:-

1. Untuk bertayamum - untuk pesakit menggantikan air
2. Untuk menyamak -
3. Sakit kulit ekzema - campur dengan air dan sapukan di kulit
4. Demam panas - sama spt di atas dan disapu di bahagian kepala
5. Ketagihan dadah - minum


Saya amat yakin kalaulah ada ubatan bagi virus babi ini pasti ada dalam tanah. InsyaAllah.


Sumber : JawiHerbShop

0 comments:

Post a Comment